Voorlopige lijst van Mechels ambachtelijk Renaissance beeldhouwwerk in hout

Uit Kunsterfgoed
Ga naar: navigatie, zoeken

Voorlopige lijst van Mechels ambachtelijk Renaissance beeldhouwwerk in hout


Inleiding

Deze lijst wil een zo volledig mogelijke opsomming geven van gekend Mechels beeldhouwwerk in hout uit de tijd van de Renaissance: aanvang omstreeks 1525 en eindigend honderd jaar later. De lijst is tot stand gekomen door het zorgiuldig raadplegen van de fotodocumentatie van het Koninklijk Institut voor het Kunstpatrimonium, gecombineerd met het uitvlooien van fotorepertoria, catalogi, inventarissen, publicaties van monografieën of artikelen.

De omvangrijkheid van het opzet onderlijnt onmiddellijk de voorlopigheid van de gegevens en de vraag naar meer informatie en duidelijkheid bij elk van de beelden. De lijst is bijgevolg een aanzet en uitnodiging tot verbetering en aanvulling. Voorstelllen kunnen worden geformuleerd aan volgend adres: jaakjansen@skynet.be. De gegevens zullen worden gevaloriseerd en worden opgenomen met respect voor het auteurschap.

Het fotografisch materiaal bij elk beeld kan worden geraadpleegd op de website van het Koninklijk Instituut van het Kunstpatrimonium te Brussel (www.kikirpa.be) door de negatiefnummers bij het voorwerp aan te klikken.

Bibliografie

Voorlopige lijst